Okupani uštipci sa kiselim mlekom

22/07/2018
"Uštipci, ali ne bilo kakvi, nego okupani - u sirupu "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 484
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 10 supenih kašika
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 6 supenih kašika, punih
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kokos - za posipanje
  • za sirup
  • voda - 300 ml
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte mleko, dodajte sodu i prašak za pecivo, sačekajte 1-2 minuta da mleko nadođe. Nakon toga dodajte jaje i brašno u delovima. Treba da dobijete gustu kašu.

Ostavite testo da odstoji 10-15 minuta.

U maloj kaseroli ugrejte bar dva prsta ulja i počnite da pržite uštipke.

Uz pomoć dve kašičice, potopljene u čašu sa vodom, da se testo lakše odvoji od kašičice.

Nemojte pržiti na jakoj vatri, nego na srednjoj, zato što uštipci unutra mogu ostati živi.

Sirup napravite ranije, da bi mogao da se ohladi. Hladne uštipke prelijte sirupom i pospite kokosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar