Sopapias

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k136
Sopapias
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
25
"Zaista su neverovatni, ali da biste se i sami uverili, treba da ih sami napravite, jer mi naše ne dajemo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g belo + još za mešenje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 30 ml
  • voda - 150 ml, hladna
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte so. Sipajte ulje i prstima trljajte, dok ne dobijete mrve od brašna i ulja.

Sipajte vodu i zamesite meko testo. Napravite loptu i neka odstoji oko 15 minuta. Kada bdue gotovo, razvijte testo u koru debljine oko 5 mm.

Testo siecite na trouglove pomoću noža za picu. Zagrejte ulje i ispržite trouglove do zlatne boje. Izvadite trouglove u tanjir sa ubrusom, da se suvišna masnoća ocedi. Poslužite sa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: