Marinirane kruške

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
23/07/2018
"Da se ne meša sa kompotom od krušaka - ovo su konzervisane kruške koje ćete jesti kada to poželite "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano340
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za jednu veliku okruglu teglu
  • kruške - sitne
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • lovorov list - 1 komada
  • karanfilić - 4 - 5 komada
  • biber - 10 zrna
  • piment - 4 - 5 zrna
  • mirođija - 1 cvetić
  • vinsko sirće - 6 %
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

U siterilisanu veliku okruglu staklenu teglu ili neku slične zapremine sa zavrtnjem sipa se kašičica soli i kašika šećera. Naliva se vinsko sirće 6 % do crte na dnu tegle.

Dodaje se 4-5 karanfilića, 4-5 zrna pimenta, 10 zrna bibera, jedan lovorov list i cvetić mirođije.

Tegla se napuni opranim i očišćenim sitnim kruškama (celim ili isečenim na polovine spram veličine). Naliva se voda, da stiže do dva prsta ispod poklopca.

Tegla se zatvara prethodno prokuvanim poklopcem, stavlja se u posudu sa vodom, tek toliko da je prekrije 2-3 prsta i kuva se da vri 10 minuta.

Vadi se iz vrele vode i okreće se poklopcem na dole.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar