Način pripreme
Za karamel smesu karamelizujte polovinu šećera sa malo vode dok ne dobijete zlatnu boju. Dodajte polovinu pavlake i mešajte dok se karamel ne rastopi.
Kad se ohladi dodajte 2 jajeta i mešajte, dodajte polovinu brašna, prethodno pomešanog sa ½ kesice praška za pecivo, ponovo pormešajte.
Za smesu od vanile umutite druge dva jajeta sa šećerom i vanilom. Dodajte druge polovine - pavlake i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
U kalup za kolač stavite papir za pečenje, prvo sipajte smesu od vanile, a posle karamel smesu i viljuškom napravite kružne pokrete u jednom smesu da se kolač išara.
Stavite pleh u hladnu rernu i uključite na donji grejač, kad kolač nadođe uključite i gornji, pecite dok ne bude gotovo. Hladan kolač prelijte glazurom.
Za glazuru karamelizujte šećer sa malo vode, dodajte sveže mleko, u kome ste prethodno rastvorili brašno, mešajte dok ne provri.