Način pripreme
Uključite rernu da se zagreva do 180 stepeni. Oljuštite jabuke i isecite na polovine ili četvrtine. Svako parče isecite na tanke kriške, ali ne do kraja, i pospite sokom od limuna, da ne potamne.
Umutite meki maslac sa šećerom u gladak krem. Dodajte jaja jedno po jedno uz neprestano mućenje.
Na kraju sipajte brendi, kiselo mleko i so, mešajući u homogenu smesu.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u procijama u smesu i špatulom pravite kružne pokrete dok se potpuno ne integriše.
Namažite i pospite brašnom odgovarajući kalup za kolač (ili posudu prečnika 27 cm). Sipajte smesu ravnajući je i poređajte odozgo jabuke isečenim delom na gore.
Pospite ih šećerom i gurnite u već zagrejanu rernu na oko 35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Ostavite da se ohladi 10 minuta, pre nego što odvojite od kalupa i pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!