Način pripreme
Prosejte brašno sa solju i sodom bikarbonom. U njega sipajte rastopljeni maslac, ne treba da bude vreo. Dodajte i kiselo mleko, u njega sipajte amonijačnu sodu i sipajte jednu kašiku soka od limuna preko sode da se ugasi. Promešajte da nadođe. Dodajte jedno belance, a žumance ostavite za premazivanje na kraju.
Mesite meko testo dok ne upije svo brašno. Testo razvijte oklagijom na brašnom posutoj radnoj površini na pravougaonu koru debljine 4-5 mm.
Koru isecite na kockice prečnika 7/7 cm.
Za nadev izgnječite sir i u njega dodajte dva jajeta, umućena viljuškom. Promešajte smesu. Uzimajte kašikom od smese i rasporedite je preko isečenim kocki.
Uvijte slano pecivo kao rolnice. Poređajte ih na papir za pečenje u veliki pleh iz rerne.
Za to vreme uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni.
Namažite rolate žumancem i pospite susamom.
Pecite ih 15 minuta.