Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slano pecivo sa kiselim mlekom i sirom

Slano pecivo sa kiselim mlekom i sirom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Slano pecivo sa kiselim mlekom i sirom
Fotografije: Nora
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
30
"Deca obožavaju slano pecivo, a i tako lako se pripremaju, tako da odmah stavljajte kecelju i da počnemo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • maslac - 200 g
  • belanca - 1 komad
  • amonijačna soda - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • za nadev
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • još
  • žumanca - 1 komad /za premazivanje/
  • susam - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa solju i sodom bikarbonom. U njega sipajte rastopljeni maslac, ne treba da bude vreo. Dodajte i kiselo mleko, u njega sipajte amonijačnu sodu i sipajte jednu kašiku soka od limuna preko sode da se ugasi. Promešajte da nadođe. Dodajte jedno belance, a žumance ostavite za premazivanje na kraju.

Mesite meko testo dok ne upije svo brašno. Testo razvijte oklagijom na brašnom posutoj radnoj površini na pravougaonu koru debljine 4-5 mm.

Koru isecite na kockice prečnika 7/7 cm.

Za nadev izgnječite sir i u njega dodajte dva jajeta, umućena viljuškom. Promešajte smesu. Uzimajte kašikom od smese i rasporedite je preko isečenim kocki.

Uvijte slano pecivo kao rolnice. Poređajte ih na papir za pečenje u veliki pleh iz rerne.

Za to vreme uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni.

Namažite rolate žumancem i pospite susamom.

Pecite ih 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: