Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. U belanca dodajte šećer i vanilu i mutite mikserom. Dodajte ulje, promešajte i na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo.
U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo, vanilu.
Dobro promešajte i podelite smesu na dva jednaka dela. U prvu dodajte kakao, kuvanu kafu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U drugu sipajte sveže mleko i instant kafu 3 u 1, ponovo promešajte. Dve smese sipajte u najlon kesu sa odsečenim vroh. Trešnje isecite na dva dela, očistite od koštica i pospite prstohvatom brašna.
U pleh, prečnika 23-24 cm, obložen papirom za pečenje, sipajte polovinu bele smese. Tamnom smesom od kakaa oblikujte dve linije, a između popunite smesom 3 u 1.
Poređajte komade trešanja, pogledajte na slici. Pokrijte preostalom belom smesom, rasporedite kašikom. Odozgo ponovite šaru.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta, proverite čačkalicom za zube. Hladan kolač isecite i servirajte. Jedinstven ukus, vredi da probate. Ukusno i lepo :)))