Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Tufnasti kolač sa trešnjama

Tufnasti kolač sa trešnjama

Tufnasti kolač sa trešnjama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
7
"Jedinstven ukus, vredi da probate"

Potrebni sastojci

  • bela smesa
  • belanca - 3 komada
  • šećer - 4 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 4 supene kašike
  • brašno - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 ravna kašičica
  • žuta smesa
  • žumanca - 3 komad
  • šećer - 3 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
  • brašno - 3 ravne supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 ravna kašičica
  • vanila
  • kakao - 2 kašičice, taman
  • kafa - 2 supene kašike, kuvana
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • instant kafa - 3 kašičice, 3 u 1
  • trešnje - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. U belanca dodajte šećer i vanilu i mutite mikserom. Dodajte ulje, promešajte i na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo.

U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo, vanilu.

Dobro promešajte i podelite smesu na dva jednaka dela. U prvu dodajte kakao, kuvanu kafu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U drugu sipajte sveže mleko i instant kafu 3 u 1, ponovo promešajte. Dve smese sipajte u najlon kesu sa odsečenim vroh. Trešnje isecite na dva dela, očistite od koštica i pospite prstohvatom brašna.

U pleh, prečnika 23-24 cm, obložen papirom za pečenje, sipajte polovinu bele smese. Tamnom smesom od kakaa oblikujte dve linije, a između popunite smesom 3 u 1.

Poređajte komade trešanja, pogledajte na slici. Pokrijte preostalom belom smesom, rasporedite kašikom. Odozgo ponovite šaru.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta, proverite čačkalicom za zube. Hladan kolač isecite i servirajte. Jedinstven ukus, vredi da probate. Ukusno i lepo :)))

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: