Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Podignuti kolač sa trešnjama i čokoladom

Podignuti kolač sa trešnjama i čokoladom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Podignuti kolač sa trešnjama i čokoladom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
08/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Efikasan kolač sa glazurom sa trešnjama i čokoladom od kog jedno parče nikada nije dovoljno"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 250 g
  • jaja - 4 komade
  • brašno - 350 g
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 250 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • limun - kora od 1/2 komada
  • skrob - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • glazura
  • kravlji maslac - 30 g
  • čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i očistite trešnje od koštica. Jaja mutite miskerom sa šećerom dok se šećer ne istopi.

Dodajt emleko i ulje, mutite na niskim obrtajima. Prosejte i dodajte prašak za pecivo i brašno u smesu za aromatični kolač.

Izrendajt ekoru limuna na fino rede i stavite je u smesu. Podmažite kalup za kolače i sipajte. Trešnje pospite i 1 supenom kašikom skroba, blago izmešajte. Ne pritiskajte trešnje, sao ih pospite.

Kolač sa trešnjama pecite otprilike sat vremena na 160 stepeni.

U kaseroli na vodenoj pari istopit emaslac i čokoladu izlomljenu na komadiće. Ohlađeni kolač zalijte glazurom.

Podignuti kolač sa trešnjama i čokoladom je veoma ukusan i efektan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: