Marinirane bukovače

24/07/2018
"Stavite tegle na tajno mesto, zato što, ako ukućani nađu - poješće ih za tren oka "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 099
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice46
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bukovača - 500 g, pečurka
  • voda - 100 ml
  • sirće - 80 ml, jabukovo
  • ulje - 120 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte tečne sastojke, dodajte so, šećer, beli luk, lovorov list i zrna bibera.

Stavite na vatru i kad marinada provri dodajte pečurke. Kuvajte 5-6 minuta.

Kad pečurke omekšaju skinite posudu sa vatre.

Ostavite pečurke u marinadi dok se ne ohladi. Ocedite od tečnosti.

Možete ih konzmirati odmah ili da ih konzervišete u teglama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar