Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Brza Predjela»Pečurke Bukovače na roštilju

Pečurke Bukovače na roštilju

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Pečurke Bukovače na roštilju
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
21/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Poslužite uz čašu ohlađenog belog vina. Jedinstveno ukusne pečurke Bukovače na roštilju!"

Potrebni sastojci

  • pečurke bukovače - 1 kg
  • ulje - 4 kašike
  • so
  • biber - 1 kašičica, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke i operite ih. Dobro ih ocedite i obrišite papirom.

Isecite ih na veće komade.

Pospite solju i biberom. Prelijte ih uljem i mešajte rukama da se sve dobro prekriju.

Ostavite ih oko 20 minuta da se mariniraju.

Zagrejte roštilj i poređajte bukovaču.

Pecite sa obe strane do zlatne boje.

Poslužite uz čašu ohlađenog belog vina.

Jedinstveno ukusne pečurke Bukovače na roštilju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: