Voćna pita sa karamelizovanim voćem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
25/07/2018
"Sigurno ste probali svakakve voćne pite, ali ovaj izazov sa karamelizovanim voćem nema šanse da propustite "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano220
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 100 g, mekan
  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 100 g
  • još
  • jabuke - 2 komada
  • kruške - 1 komad
  • maslac - 35 g
  • šećer - 100 g, kristal
  • limun - sok od 1 limuna
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo voće na kriške debljine 1/2 cm, ne ljuštimo ih. Posipamo sokom od limuna da ne potamne.

U šisokom tiganju koji se ne lepi, rastopite maslac i ravnomerno posipte šećer sa prstohvatom soli.

Čim se šećer rastopi i počnu da izlaze mehurići stavite jedan sloj voća, ako je moguće.

Sačekajte da se karamelizuje i prodrmajte tiganj ili brzo okrenite sa hvataljkom svako parče, da se karamelizuje i sa druge strane.

Ostavite tako na najnižoj temperaturi ili skinite sa ringle. Uključite rrernu na 180 stepeni bez ventilatora.

Počnite sa testo, umutite maslac na mekan krem sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno jaje, mutite i na kraju prosejte brašno sa praškom za pecivo u smesu, mešajte ručno ili nastavite mikserom, ali na niskoj temperaturi, kratko.

Dobijenu homogenu smesu sipajte u pleh, prečnika 24-25 cm, obložen papirom za pečenje i poravnajte tanak sloj.

Odozgo porešajte karamelizovano voće i sipajte ostali gust karamel sos. Pecite u ugrejanoj rerni oko 15-20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju, proverite čačkalicom za zube.

Kad voćna pita bude gotova, pospite je šećerom u prahu. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar