Način pripreme
Pomešajte pirinčano sirće sa soli i šećerom. Lepo operite pirinač dok voda ne postane bistra. Ostavite da se ohladi oko jedan sat. Skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju. Ja sam kuvala na tihoj vatri oko 20 minuta u 380 ml vode.
Dok je pirinač još topao dodajte pirinčano sirće sa soli i šećerom. Pažljivo promešajte da se začini.
Isecite krastavac i avokado na tanke i duge komade. Odvojite unutašnji deo krastavca sa semenkama. Stavite jedan list za suši sa mat delom na gode, na podlogu za suši. Stavite prinač i ravnomerno ga rasporedite (potopite prste u vodu) debljine oko 1 cm.
Ostavite dva poprečna kraja bez pirinča da može rolat da se zalepi.
Poprečno poređajte komade lososa, krastavac i avokado. Uz pomoć podloge uvijte u čvrst rolat.
Isecite oštrim nožem (potopite u vodu) na komade, debljine oko 3 cm.
Poređajte u tanjir i servirajte sa posudicom sosa u sredini za potapanje.