Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Suši»Suši sa lososom, krastavcem i krem sirom

Suši sa lososom, krastavcem i krem sirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Suši sa lososom, krastavcem i krem sirom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dođite na domaće pripremljen suši! Sipajte čašu belog vina i nemojte razmišljati"

Potrebni sastojci

  • nori kore - 1 pakovanje za suši
  • pirinač - 1 šolja za suši ili pirinač kratkog zrna
  • pirinčano sirće - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • losos - 60 g, dimljeni
  • krastavci - 1/2 komada
  • krem sir - 1 paket
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač lepo operemo dok voda ne postane bistra. Nakon toga ga ostavljamo na oko sat vremena sa strane da se osuši.

Pirinač kuvamo u neslanoj vodi u odnosu jedna šolja pirinča na šolju i po hladne vode.

Poklopimo dobro šerpu i u trenutku kad provri smanjujemo vatru na najnižu stepen i ostavljamo tako dvadeset minuta.

Nakon toga isključujemo rernu, skidamo poklopac, šerpu pokrivamo pamučnom krpom i ostavljamo tako još 15 minuta. Ne mešamo pirinač. Za to vreme pripremamo preliv kojim ćemo začiniti pirinač.

Pomešamo šećer i so sa pirinčanim sirćetom, mešamo dok se ne rastvori. Pirinač prebavujemo u nemetalnu posudu i prelivamo sirćetom, mešamo lako drvenom spatulom, pazimo da se zrna ne izgnječe.

Na podlogu od bambusa, a ako je nemate možete koristite pamučnu krpu, stavljamo foliju, a preko listove nori kora sa sjajnom stranom na dole. Mokrim rukama uzimamo ohlađen pirinač i rasporedimo preko pla lista.

Poravnamo kašikom i namažemo krem sirom. Odozgo stavljamo krastavac, oljušten i isečen na tračice i losos.

Uz pomoć podloge uvijamo nori kore u čvrst rolat, samo malo pokvasimo kraj lista da bi se zalepio. Svaki rolat sečemo na osam delova oštrim nožem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: