Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Ukusan želirani desert sa breskvama

Ukusan želirani desert sa breskvama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ukusan želirani desert sa breskvama
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Obećavamo nagradu onima koji otkriju kako da pojedemo želiran desert sa breskvama, a da se ne ugojimo"

Potrebni sastojci

  • čajni keksići - 16 komada
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 3 supene kašike, ravne
  • maslac - 50 g
  • vanila - 2 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
  • želatin - 2 komada
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • breskve - 2 komada (može i drugo voće)
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca na penu sa 3 supene kašike od šećera.

Umutite žumanca, dodajte 100 ml hladnog svežeg mleka i promešajte, dodajte brašno i mutite dok smesa ne postane homogena.

Preostalo mleko sipajte u metalnu posudu, dodajte preostali šećer i vanilu, stavite na tihu vatru da provri.

Kad provri dodajte smesu od žumanaca i mešajte dok se krem ne zgusne. Dodajte maslac i uvijte krem u streč foliju da se ohladi i da se ne uhvati korica.

Kad se krem ohladi dodajte ga u delovima u umućena belanca, zajedno sa kiselom pavlakom, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U gotov krem dodajte prethodno isečene kockice bresaka i želatin, rastvoren na pari, dobro promešajte, ostavite nekoliko minuta da se zgusne.

U pleh poređajte jedan red keksa i sipajte krem, stavite u frižider da se stegne.

Umutite tečnu pavlaku i ravnomerno je rasporedite na želiran krem, ukrasite kriškama bresaka (po želji).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: