Način pripreme
Tikvicu isecite na sitne kockice i zajedno sa pirinčem i skuvajte u posoljenoj vodi, oko 20 minuta. Odmah ocedite i prelijte hladnom vodom da se prekine proces kuvanja i da zrna pirinča ostanu cela i tvrda.
Ostavite da se ocede i potpuno ohlade, a za to vreme pripremite sve ostali.
Krastavce isecite na kockice, uradite isto i sa paradajzom, imajte u vidu da on ne treba da bude tvrd. Lepo je da bude mesnat, ako vaš ima više semenki odvojite deo njih da salata ne postane vodena.
Masline isecite na tanke krugove.
Ocedite tunjevinu od tečnosti i masti u konzervi. Stavite je u hladan pirinač, tikvice i dodajte sve ostalo.
Listove mente krupnije iskidajte i deo stavite u salatu, ostalo koristite za posipanje na kraju. Dobro promešajte.
Začinite solju, maslinovim uljem i sirćetom ili sokom od limuna (ja stavljam oboje, bude izuzetno).
Servirajte kao ukusnu, svežu letnju večeru ili ručak.
Prijatno!