Način pripreme
Pirinač se opere detaljno tekućom hladnom vodom, dok ne prestane da pušta skrob i ostavlja se da se ocedi.
Šargarepe se iseku na veoma male kocke (veličine zrna graška). Maslac se zagreva dok ne provri. Dodaju se šargarepe. Čim se proprže dodaju se pečurke i dinstanje se nastavlja, s vremena na vreme se dodaje po jedna šoljica vode, dok pečurke ne omekšaju.
Nakon toga se dodaje zamrznuti grašak (bez odmrzavanja) i takođe se blago izdinsta u maslacu.
Na kraju se dodaje pirinač koje se blago meša dok ne postane prozračan. Nalivaju se dve i po šolje vode i so (umesto soli može da se koristi odogovarajuća količina vegete, tada će se pirinač obojiti u žutu i biće još ukusniji).
Kada voda provri, vatra se smanjuje na najnižu temperaturu i posuda se ostavlja poklopljena. Nakon 20 minuta ringla se isključuje, ali posuda ostaje na njoj poklopljena dok pirinač ne upije svu vodu.
Umesto sirovih pečuraka može da se koristi malo osušenih vrganja, koji se pre toga natope pola sata u šolji vode i posle se ta voda koristi za kuvanje salate.
Ova salata ide uz pečena i dinstana mesa, rolat Stefani, kebap, pile na kineski način i dr.