Desert kokosove trešnjice

28/07/2018
"Specijalni ljudi zaslužuju specijalan tretman i specijalan desert "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 400 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 40 g
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 80 ml, hladna (za rastvaranje želatina)
  • trešnje - 10 komada
  • kokosovo brašno - 1 supena kašika (puna) + 1 supena kašika za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje operemo, očistimo i sečemo na male komade. Potopimo želatin u vodu.

U šerpi pomešamo sveže mleko, pavlaku i šećer. Ovako dobijenu smesu stavljamo na vatru da provri, mešamo s vremena na vreme. Čim provri premestite na stranu.

Ugrevamo želatin na pari i lagano (uz neprestano mešanje) dodajemo ga u smesu sa mlekom i pavlakom. Nakon toga dodajemo kokosovo brašno i trešnjice. Ponovo pormešamo.

Sipamo u odgovarajuće čaše, ostavimo da se ohladi i stavimo u frižider na bar dva sata.

Prilikom serviranja potopimo svaku čašu u posudu sa toplom vodom da se desert odlepi i pažljivo ga okrećemo.

Posipamo sa malo kokosovog brašna i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar