Mediteranska salata sa morskim plodovima

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
28/07/2018
"Aromatična i veoma sveža salata sa morskim plodovima, koja je spojila sve tradicije mediteranske kuhinje "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano419
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • miks salata - 2 pune šake
  • paradajz - 1 komad
  • smokva - 1 komad, veća
  • škampi - 6 - 7 komada, oljušteni
  • školjke - 6 - 7 crnih
  • sipa - 100 g
  • semenke - miks, za posipanje
  • zelene masline - 7 - 8 komada, sa nadevom od inćuna
  • sok od pomorandže - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • balsamiko sirće - 3 supene kašike, ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • origano - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite morske plodove da se ohlade kad ih budete dodavali u salatu.

Školjke stavite na jaku vatru sa malo maslinovog ulja i čim se otvore odmah ih skinite.

U istom tiganju zapecite škampe na kratko - kad izgube providnost i pobele, odmah iz sklonite.

Sipu skuvajte dok ne omekša u posoljenoj vodi na umerenoj/tihoj vatri. Vreme koje se kuva će varirati u zavisnosti od debljine sipe.

Gotova je kada probodete viljušku i ona slobodno ulazi i sipa je mekana. Ostavite je da se ohladi u vodi, da bi ostala krhka i da se ne suši i požuti.

U posudu stavite listove salate, oprane i osušene. Isecite paradajz i smokvu u njih, začinite sokovima citrusa, maslinovim uljem, solju i balsamiko sirćetom.

Odvojite školjke od ljuštura, a hladnu sipu isecite na sitne komade.

Sve sipajte zajedno sa škampima i lagano promešajte.

Pospite miksom semenki i origaom, završite maslinama i servirajte.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar