Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa morskim plodovima i francuskim sosom

Testenina sa morskim plodovima i francuskim sosom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Testenina sa morskim plodovima i francuskim sosom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
22/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pasta sa morskim plodovima - da se počastimo zajedno"

Potrebni sastojci

  • špagete - 320 g
  • školjke - 1 kg
  • škampi - 200 g
  • praziluk - 2 struka ili mladi luk
  • pavlaka - 150 ml, sveža (ili malo mleka)
  • belo vino - 1 šolja
  • čili - po ukusu
  • peršun - po ukusu
  • maslinovo ulje - ekstra virgin
  • so
  • paradajz - 1 srednji, isečen na kockice
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite školjke: sastružite školjke i operite tekućom vodom. Sipajte u tiganj, dodajte pola šolje belog vina, poklopite i ostavite da se otvore na umerenoj vatri. Sačuvajte neke školjke sa ljušturom, a sve ostale očistite. Filtrirajte tečnost za kuvanje.

Očistite praziluk. Isecite na pola, operite tekućom vodom da odvojite sve tragove zemlje: osušite i isecite.

U šerpi propržite praziluk nekoliko minuta sa uljem i ljutom paprikom. Deglazirajte preostalim belim vinom, dodajte školjke i škampe (odmrznute) 1/2 šolje filtritane tečnosti, paradajz (isečen na kockice) i nastavite da kuvate na tihoj vatri oko 10 minuta. (Ako je potrebno dodajte so).

U međuvremenu skuvajte špagete u posoljenoj vodi. Dodajte pavlaku u školjke i škampe, kuvajte nekoliko minuta i isključite ringlu. Ocedite testeninu u tiganj, dodajte peršun i promešajte. Špagete sa morskim plodovima servirajte tople.

Prijatno sa Testeninom sa plodovima mora i francuskim sosom - odlične špagete sa školjkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: