Fideua sa morskim plodovima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
03/09/2017
"Temperamentno, božanstveno aromatično i neverovatno ukusno - to je naše obećanje "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano435
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • morski plodovi - 500 g (kraljevski škampi, lignje, hobotnica, dagnje, škampi)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • paprika - 1/2 komada, zelena
  • paprika - 1/2 komada, crvena
  • bujon, 1 litar, riblji
  • fidea - 250 g (vrsta paste)
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • šafran - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jelo se priprema u širokoj plitkoj posudi za paelju. Sipajte malo maslinovog ulja u posudu i stavite je na ringlu. Isecite luk i papriku na sitno i stavite ih da se proprže.

Dodajte narendan paradajz i izgnječen beli luk. Propržite na kratko dok povremeno mešate. Stavite morske plodove da se proprže sa obe strane.

Začinite začinima, promešajte i sipajte vino. Ostavite da se krčka 15 minuta. Stavite pastu i dolijte oko 200 ml vode. Ako je nephodno posolite.

Ostavite da se krčka još 15 minuta. Ne mešajte. Ako je bujon uvreo, a pasta nije gotova dolijte još malo vode. Servirajte s kriškom limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar