Način pripreme
Kore za lazanju sečemo na 12 pravougaonika prečnika 10 sa 16 cm. U ugrejanom maslinovom ulju propržimo beli luk, šafran i paradajz sos.
Vatru smanjujemo i ostavljamo sos na tihoj vatri još 8 minuta. Dodajte morske plodove i ostavljamo na vatri još 2 minuta. Začinimo solju i biberom po ukusu.
Skidamo sa vatre. Kore za lazanju skuvamo u posoljenoj vodi. Stavljamo neko vreme u pleh, obložen papirom za pečenje da se ne zalepe.
Spanać blanširamo u vreloj vodi 30 sekundi i ocedimo. U 4 đuvečare ili vatrostalne posude stavljamo po parče kora za lazanju, posipamo polovinom maskarponea, stavljamo polovinu spanaća i polovinu sosa sa morskim plodovima.
Posipamo jednom trećinom parmezana. Ponavljamo, završavamo trećim slojem lazanja. Posipamo sa preostalim sirom. Stavljamo ispod grila i pečemo 2 minuta ili dok se sir ne rasopti.