Način pripreme
Krompir ogulite, operite, isecite na kolutove, pa ih stavite u blago posoljenu vodu da se kuvaju.
Kada je gotov, ocedite od vode i ispasirajte. Operite grašak. Šargarepu ogulite, operite i isecite na kockice. Stavite grašak u šerpu, zajedno sa šargarepom, pa sipajte vodu.
Dodajte prstohvat soli. Kuvajte dok ne bude gotovo, pa 5 minuta pre nego što sklonite sa vatre, dodajte i kukuruz.
Skuvane sastojke ocedite od vode pomoću velike cediljke i sipajte kod pasiranog krompira. Dodajte im i sitno iseckan peršun i posolite po želji.
U posebnoj činiji pomešajte senf, maslinovo ulje, prstohvat soli i sok od limuna. Dobro umutite i sipajte kod krompira, graška, šargarepe i kukuruza.
Dobro promešajte i servirajte salatu ukrašenu listićima peršuna.