Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Piletina sa graškom i šargarepom

Piletina sa graškom i šargarepom

Piletina sa graškom i šargarepom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nazivamo ih klasičnim receptima, jer smo ih spremali desetine puta i opet ćemo ih spremati - jednostavno su ukusni i voljeni"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • šargarepa - 1 komad
  • grašak - 800 g, konzerva
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 komad
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se iseče na parčiće, glavica luka se oljušti i iseče se na sitno, šargarepa se seče na sitne kocke.

Zagreva se ulje u šerpi i blago se zaprži pileće meso. Začinjava se morskom solju i biberom. Dodaju se isečene šargarepe i lik da se i oni izdinstaju.

Sipamo grašak oceđen od tečnosti, promešamo i sipamo narendan paradajz, alevu papriku i toplu vodu da prekrije sastojke.

Ostavlja se da se kuva na tihoj vatri dok ne budu gotovi grašak i pileće meso. Može da se servira sa peršunom isečenim na sitno.

Prijatno uz ovaj klasičan recept za piletinu sa graškom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: