Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Prženi pirinač»Prženi pirinač sa graškom i kukuruzom

Prženi pirinač sa graškom i kukuruzom

Prženi pirinač sa graškom i kukuruzom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Top predlog od naših omiljenih posnih ukusnih jela"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g
  • kukuruz - 300 g, zamrznut
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pirinač na oko 30 minuta u hladnu vodu. Pirinač obilno operite vodom dok se tečnost ne izbistri.

Stavite ga u odgovarajuću posudu za kuvanje, sipajte 3 šolje vode i kuvajte na tihoj vatri dok pirinač ne omekša.

Skinite sa vatre, sipajte ostatak vode /ako je ima/ i ocedite.

Ugrejte ulje u odgovarajućoj posudi za prženje.

Dodajte pirinač i pržite 5-6 minuta uz neprestano mešanje.

Dodajte odmrznuto povrće i nastavite da kuvate još 5-6 minuta.

Začinite solju, biberom i belim biberom.

Servirajte kao prilog ili za večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: