Žele zlatna jesen

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
28/07/2018
"Jesenji desert sa voćem, koje je sakupilo sunčeve zrake tokom celog leta "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Grožđe se protrlja kroz cediljku (osim 150 g) procedi se i sok se ostavlja na hladno mesto. Kruške i jabuke se oljušte, iseku se na tanke kriške i sjedine se sa ljuskama od grožđa.

Sve se preliva vrelom vodom i kuva se zajedno sa šećerom 15 minuta na laganoj vatri.

Procedi se sirup i pomeša se sa prethodno natopljenim želatinom u hladnoj vodi. Meša se, dok je na ringli i sklanja se tačno pre nego što provri.

Dodaje se sok od grožđa, sve se procedi, ostavlja se da se ohladi 20 minuta, rasporedi se u posudice ili čaše i ostavlja se u frižider da se stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar