Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač Zlatna jesen

Kolač Zlatna jesen

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
3229921697
Kolač Zlatna jesen
Fotografije: Vanya Velichkova
1 / 2
14/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Sladak preludijum iz leta ka jeseni!"

Potrebni sastojci

  • maslac - 3/4 šolje, neslani
  • brašno - 2 1/4 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • piment - 3/4 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • bundeva - 700 g, kuvana
  • mlaćenica - 3/4 šolje
  • šećer - 1 i 1/4 šolje
  • jaja - 3 komada
  • Za glazura
  • šećer u prahu - 1 i 1/2 šolja
  • mlaćenica - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu prosejte zajedno brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet, prstohvat pimenta i malo soli.

Posebno dobro izmešajte prethodno skuvanu (može i pečenu) bundevu, 3/4 mlaćenice i vanilu.

Ostavite sa strane. Pomoću miksera umutite maslac, šećer i jaja dok se ne dobije bela, vazdušasta smesa. Smanjite brzinu i postepeno dodajte prosejane suve sastojke tako što ih naizmenično slažete sa smesom od bundeve.

Ponovite dok se ne potroše obe konzistencije. Mutite dok se ne dobije lepa i homogena smesa. Kalup za pečenje koji ste izabrali dobro podmažite sa svih strana.

Pecite u umerenoj rerni 45 do 50 minuta. Kada čačkalica izađe suva - kolač je gotov.

Ohladite 15-20 minuta, pre nego što okrenete kalup da ga ne biste polomili.

Dok spremate kolač, posebno napravite glazuru na sledeći način:

Pomešajte šećer u prahu sa ostalim delom mlaćenice i mešajte dok se ne dobije vazdušasta pena.

Ohladite dok se ne zgusti, a nakon toga zalijte kolač već izvađen iz kalupa za pečenje.

Kolač Zlatna jesen je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: