Skuša na pari

28/07/2018
"Zvanično obećavamo da će ovo biti najukusnija i najzdravija skuša koju možete da probate "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano121
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • ruzmarin - 1 - 2 struka
  • beli luk - 2 čena
  • slačica - 1 kašičica, seme
  • grančice smokve - štapići
  • limun - kora jednog limuna
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite skuše od iznutrica, odvojite glave i repove, odvojite i peraja i lepo operite tekućom, hladnom vodom. Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom.

Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu.

U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze. Sipajte vodu, stavite ruzmarin u nju, izgnječeno seme slačice, koru jednog limuna i čenove belog luka, oljuštene i isečene na pola.

U specijalnu posudu na pari, koju stavite na šerpu, poređajte jedan red krugova skuše. Ako nemate takvu posudu možete improvizovati sa đevđirom ili metalnim sitom odgovarajućeg prečnika.

Poklopice i dinstajte ribu dok ne bude gotova. Dobijate čvrstu, poparenu, malo dimljenu, krhku, sočnu i aromatičnu ribu.

Servirajte ukrašenu kriškama limuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar