Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajemo u smesu liker. Prosevamo brašno sa praškom za pecivo i jednim prstohvatom soli. Dodajemo u smesu od jaja i dobro promešamo. Na kraju dodajemo bademe i dobro promešamo dok se ne pomešaju sa testom.
Pravougaoni pleh obložimo papirom za pečenje i podelimo smesu na dva dela. Oblikujemo rukama dobijeno testo na dva fitilja.
Ugrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo oko 30 minuta. Kad se malo ohlade, ne potpuno fitilje sečemo na jednake kriške. Treba nam stvarno oštar nož. Vraćamo katučini u rernu na oko 10 minuta, ili dok ne dobiju braonkastu boju. Jedemo kad se potpuno ohlade.
Kantučini su duplo pečeni tvrđi, ali veoma ukusan italijanski keks. Prema italijanima, ovaj suvi kolač se jede sa desertnim vinom. Tradicionalno se priprema za Božić, ali provereno - možete jesti u svako doba.
Ovi keksići, osim što su mnogo uksni, takođe i dosta traju, što ih čini odgovarajućim za dug put ili piknik.