Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Torta od spanaća sa lososom

Torta od spanaća sa lososom

Torta od spanaća sa lososom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ko može da kaže Ne ovakvoj torti, koja je napravljena da bude poslužena uz šampanjac ili belo vino"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • spanać - 300 g
  • brašno - 5 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - po želji
  • majonez - 2 kantice
  • krem isr - 300 g
  • dimljeni losos - 100 g, sitno iseckan
  • mirođija - 4 kašike, sito iseckana
  • jaja prepelice - kuvana, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte, ocedite i ispasirajte. Umutite jaja i dodajte ih spanaću. Dodajte prašak za pecivo, 2 kašike majoneza i posolite po želji.

Rasporedite smesu u dve tave i pecite dok ne budu gotove.

U činiju sipajte preostali majonez, krem sir i losos. Promešajte.

Stavite jednu kašiku u široki tanjir i dobro premažite kremom, pa preko stavite drugu koricu i premažite tortu kremom odozgo i sa strane.

Posipajte iseckanom mirođijom i ukrasite jajima prepelice.

Stavite u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: