Način pripreme
/undefined Operite i očistite spanać. Stavite ga u blender i pasirajte ga zajedno sa uljem.
Umutite jaja sa šećerom. Pomešajte smesu od jaja i spanaća.
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo.
Dodajte ga u tečne sastojke za tortu od spanaća i mešajte dok ne postane homogeno. Dodajte vanilu.
Podelite smesu na dva dela i pecite u tepsiji prečnika 22 cm, čije ste dno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 180°C, tako što ćete u međuvremenu proveravati drvenom čačkalicom da li je gotovo.
Pasirajte jagode zajedno sa šećerom.
Rastvorite želatin prema uputstvima na pakovanju i dodajte ga u kašu od jagoda.
Sipajte u tepsiju manjeg prečnika i stavite u frižider dok se smesa od jagoda ne želira.
Pavlaku umutite u gust krem, dodajte i krem sir. Mutite dok ne postane homogeno.
Tortu od pavlake sastavite tako što ćete osnovnu koru premazati kremom od pavlake.
Isecite drugu koru prečnika veličine kore sa jagodama.
Na osnovnu koru pažljivo stavite koru sa jagodama.
Stavite malu koru od spanaća i ponovo namažite kremom.
Prazničnu tortu stavite u frižider na otprilike 2-3 sata.
Pre posluživanja tortu od spanaća sa jagodama i borovnicama garnirajte borovnicama i svežom mentom.
Neka vam je slatko sa ovom posebnom tortom.