Način pripreme
Ako koristite svež spanać neophodno je prvo da ga blanširate katko u vreloj vodi. Nakon toga ga dobro ocedite i pasirajte.
Ja sam koristila zamrznut, koji sam odmrzla i pasirala zajedno sa žumancima. Belanca sam izdvojila u odvojenu posudu i umutila u sneg zajedno sa prstohvatom soli.
U pasiran spanać dodajte redom sveže mleko, kiselu pavlaku, brašno, maslinovo ulje i začine.
Na kraju dodajte u porcijama umućena belanca, mešajući pažljivo špatulom.
Gotovu smesu prebacite u pravougaonu posudu za pečenje, prethodno postavljeni papirom za pečenje i namazanu.
Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sa ventilatorom 15 minuta.
Nakon pečenja okrenite na drugi list papira i uvijte rolat od spanaća. Ostavite da se ohladi.
Za to vreme spremite nadev.
U posudi pomešajte krem sir, kotidž sir i kiseli pavlaki. Promešajte dobro i dodajte maslinovo ulje, kao i sitno isečen peršun i mirođiju.
Čim se rolat ohladio, namažite ga nadevom, stavite parčiće dimljenog lososo i uvijte u čvrst rolat.
Stavite u frižider na nekoliko sati i nakon toga uživajte u ovom omiljenom slanom rolatu.
Rolat od spanaća sa sirom i dimljenim lososom - idealno meze uz čašu belog vina.
Prijatno!