Način pripreme
Skuvajte brokoli u blago posoljenoj vodi oko 8-10 minuta u zavisnosti od toga da li vam se sviđa al dente ili mekše. Dobro ih ocedite.
Posolite i pospite sa malo maslinovog ulja, da ga upije dok je vruć. Stavite špagete da se kuvaju prema uputstvu proizvođača.
Za vegan majonez stavite u blender indijski orah, so, maslinovo ulje i beli luk. Stavite da se melje sve na visokoj brzini dok se ne dobije glatka konzistencija.
Razredite sokom od limuna i sa još maslinovog ulja ako želite i izmešajte još na kratko da se sve homogenizuje.
Skuvane špagete stavite pod tekući hladnu vodu, da se prekine proces kuvanja. Ocedite i pospite maslinovim uljem dok blago mesite, da se rasporedi svuda.
Stavite pastu u dva odvojena tanjira, odozgo stavite vegan majonez (ili alternativnu varijantu - normalan majonez).
Procedite ribu tunu od tečnosti u konzervi i stavite odozgo rasipajući prstima.
Na kraju poređajte brokoli i servirajte ukusnu zdravu testeninu.
Prijatno!