Način pripreme
Rastvorite kvasac u 50 ml tople vode, u koju ste prethodno dodali šećer. Pospite sa malo brašna i ostavite kvasac da naraste.
U posudu sipajte brašno i so. Napravite udubljenje i u njega sipajte kvasac, maslinovo ulje i ostatak topla voda. Zamesite meko testo.
Stavite ga u namazanu posudu, pokrijte krpom i ostavite da naraste oko sat. Kad je gotovo podelite testo na 3 dela. Svaki deo napravite u rolat.
Ostavite bagete da narastu oko 40 minuta. Napravite poprečne razreze i poređajte bagete u posudu za pečenje.
Pospite bagete po želji sa parmezanom. Ispecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Tokom pečenja stavite u rernu posudu sa vodom.
Isecite bagete na 3-4 duga dela. Nakon toga prepolovite svaki deo. Namažite maslacem. Odozgo poređajte prethodno isečen paradajz i mocarelu.
Zapecite sendviče samo na gronjem grejaču u rerni dok se ne istopi mocarela. Dekorišite pestom po želji.