Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Francuski baguette»Bageti sa mocarelom i paradajzom

Bageti sa mocarelom i paradajzom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Bageti sa mocarelom i paradajzom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Aromatični bageti, mocarela i ova neverovatna arome, koja dolazi iz kuhinje - neodoljiv predlog"

Potrebni sastojci

  • za tri bageta
  • brašno - 750 g, belo
  • kvasac - 1 pakovanje (11 g) suvi
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 400 ml, topla
  • za jedan baget
  • paradajz - 2 komada
  • mocarela - 120 g
  • maslac - 2 kašike, sa sobne temperature
  • parmezan - po želji
  • pesto - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u 50 ml tople vode, u koju ste prethodno dodali šećer. Pospite sa malo brašna i ostavite kvasac da naraste.

U posudu sipajte brašno i so. Napravite udubljenje i u njega sipajte kvasac, maslinovo ulje i ostatak topla voda. Zamesite meko testo.

Stavite ga u namazanu posudu, pokrijte krpom i ostavite da naraste oko sat. Kad je gotovo podelite testo na 3 dela. Svaki deo napravite u rolat.

Ostavite bagete da narastu oko 40 minuta. Napravite poprečne razreze i poređajte bagete u posudu za pečenje.

Pospite bagete po želji sa parmezanom. Ispecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Tokom pečenja stavite u rernu posudu sa vodom.

Isecite bagete na 3-4 duga dela. Nakon toga prepolovite svaki deo. Namažite maslacem. Odozgo poređajte prethodno isečen paradajz i mocarelu.

Zapecite sendviče samo na gronjem grejaču u rerni dok se ne istopi mocarela. Dekorišite pestom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: