Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečeni patlidžan sa paradajzom i mocarelom

Zapečeni patlidžan sa paradajzom i mocarelom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Zapečeni patlidžan sa paradajzom i mocarelom1 / 3
13/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Zapečeni patlidžan sa mocarelom i paradajzom - najbolja kombinacija, koje smo uspeli da se setimo"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada
  • patlidžan - 2 komada
  • ulje
  • so
  • mocarela - 150 g rendana
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 1 glavica
  • bosiljak - 3 stabljike
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isecite na kriške i potopite u slanu vodu. Ocedite ga i osušite. Ređajte ih u podmazan pleh i posolite.

Patlidžan pecite dok ne omekša na 190 stepeni. Očistite i sitno iseckajte beli i crni luk. Pržite ih u dubokom tiganju.

Dodajte im seckani paradajz. Posolite i dodajte seckani bosiljak.

Kada se paradajz sos zgusne, prelijte ga preko patlidžana. Po vrhu pospite mocarelu, isečenu na male komade ili narendanu.

Zapečeni patlidžan sa paradajzom i mocarelom se peče dok se sir ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: