Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Božićni mafini sa cimetom i đumbirom

Božićni mafini sa cimetom i đumbirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Božićni mafini sa cimetom i đumbirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
01/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Mafini možda nisu tradicionalni za Božić, ali su obavezni, jer su mnogo ukusni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada krupna
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 50 g, otopljeni
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašika, koren
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 1 i 1, 2 šolja
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • sveže mleko - 150 ml
  • glazura
  • krem sir - 70 g
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • kisela pavlaka - 50 g
  • dekoracija od šećera - miks, perlice
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji umutite jaja sa šećerom pomoću žice. Sipajte sveže mleko, ulje, rendan koren đumbira, vanilin šećer i cimet.

Dobro promešajte viljuškom, dodajte na kraju brašno, koje ste prosejali sa praškom za pecivo. Ponovo promešajte, da biste dobili glatku smesu za kolač.

U papirne korpice sipajte po 2-3 kašike od smese, koje ste poređali u kalupe za mafine, ali nemjte ih puniti, jer se naduvaju.

Poređajte ih u široku tavu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Izvadite ih i ohladite na roštilju.

U činiji umutite krem sir, šećer u prahu i kiselu pavlaku sa vaniln šećerom.

Nožem za mazanje premažite mafine odozgo i ukrasite šećernim perlicama.

Ostavite ih u frižider, da se stegnu.

Ukusno i praznično!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: