Način pripreme
U činiji umutite jaja sa šećerom pomoću žice. Sipajte sveže mleko, ulje, rendan koren đumbira, vanilin šećer i cimet.
Dobro promešajte viljuškom, dodajte na kraju brašno, koje ste prosejali sa praškom za pecivo. Ponovo promešajte, da biste dobili glatku smesu za kolač.
U papirne korpice sipajte po 2-3 kašike od smese, koje ste poređali u kalupe za mafine, ali nemjte ih puniti, jer se naduvaju.
Poređajte ih u široku tavu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Izvadite ih i ohladite na roštilju.
U činiji umutite krem sir, šećer u prahu i kiselu pavlaku sa vaniln šećerom.
Nožem za mazanje premažite mafine odozgo i ukrasite šećernim perlicama.
Ostavite ih u frižider, da se stegnu.
Ukusno i praznično!