Pita sa karamelizovanim trešnjama
Пай с карамелизирани череши
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa karamelizovanim trešnjama

Pita sa karamelizovanim trešnjama

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Početnik
150821723
Pita sa karamelizovanim trešnjama
02/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Takvi smo mi, znamo najukusniji recept za pitu sa karamelizovanim trešnjama i ne bojimo se da ga iskoristimo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šećer se sipa ravnomerno u posudu za pečenje namazanu maslacem i stavlja se u rernu da se karamelizuje. Trešnje očišćene od koštica se poređaju preko karamela i peku se dok ne omekšaju.

Prosejano brašno i maslac isečen na parčiće se pretvore u mrvice. Dodaje se kiselo mleko, promešano sa sodom i solju, i brzo se zamesi meko testo.

Razvija se u koru debljine 5 milimetra, koja se razvlači preko karamelizovanih trešnji, dok se blago podvija na kraju, da dođe do dna posude.

Peče se dok ne bude zlatasto. Odmah nakon vađenja iz rerne kolač se okreće u tanjir za serviranje. Seče se, nakon što se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: