Način pripreme
Izaberite keks po vašem ukusu. Jedini uslov je da se mrvi. Sameljite ga u blenderu na fine mrvice. Orašasto voće isecite na krupne parčiće. Istopite maslac.
U kalup sa ivicom koja se skida (20 cm) stavite mleveni keks, orašasto voće, jagode i maslac. Promešajte i oblikujte koru, pritiskajući kašikom. Stavite u frižider na 30 minuta.
Pomešajte 400 g kisele pavlake sa 4 kašike šećera, 2-3 kašike čie i koru limuna. Promešajte i ostavite 30 minuta.
Natopite 1 kesicu želatina u 50 ml hladne vode. Nakon 10 minuta ga stavite u posudu na pari, da se rastopi. Dodajte ga u kiselu pavlaku i promešajte.
Izvaite koru iz frižidera i prelijte dobijenim kremom. Vratite u frižider na 1 sat.
Pomešajte preostalih 400 g kisele pavlake sa 2 kašike šećera i slatkom od borovnica.
Pripremite drugi paket želatina na isti način i pomešajte ga sa pavlakom i slatkom.
Prelijte ga preko već stegnutog krema i ponovo stavite u frižider na 2-3 sata.
Ukrasite svežim listovima mente ili svežim borovnicama.
Dobija se veoma efektan desert.
Prijatno!