Način pripreme
Mikserom umutite jaja, šećer i vanilin šećer dok ne pobele.
Nakon toga dodajte brašno, prašak za pecivo i mutite smesu žicom ili kašikom.
Odvojite 3-4 supene kašike, stavite u špric, odsecite mu vrh malo.
U pleh od rerne, obložen papirom za pečenje, špricem pravite figure u obliku kocke, trouglova i kako vam se dopada.
Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni 2-3 minuta, koliko da se smesa zapeče.
Nakon toga u posudu sa testom dodajte 2-3 kašičice kakaa, mešajte dok smesa ne postane homogena i sipajte preko figurica u plehu.
Rolat pecite oko 15 minuta.
Kad bude gotovo, zajedno sa papirom za pečenje i na vlažoj krpi uvijteu rolat i ostavite da se ohladi.
Krem napravite prethodno, da bi mogao da se ohladi i da ukrasite rolat.
Krem:
U delu mleka pomešajte brašno, šećer i skrob i pažljivo dodajte u vrelo mleko, kuvajte dok ne provri.
Onda dodajte maslac i vanilu.
Odvijte hladan rolat, namažite ga kremom i pažljivo uvijte.
Nakon što odstoji nekoliko sati u frižideru, rolat je gotov za sečenje.