Način pripreme
Priprema test:
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i dve vanile. Odvojite malo smese, sipajte u špric i u pleh na papir za pečenje, nacrtajte šaru na žirafi.
Za to vreme ugrejte rernu an 180 stepeni. Stavite pleh u toplu rernu i pecite šaru samo 1 minuta.
Preostalu smesu od patišpanja obojite sa 3 supene kašike kakaa. Promešajte dobro i sipajte preko zapečene šare. Pecite koru sa ventilatorom 15 minuta.
Priprema krema:
Umutite mikserom maslac na sobnoj tempraturi sa tri kašike šećra u prahu dok ne dobijete mekan krem. Dodajte jednu kesicu vanile.
Na pari mikserom umutite tri jajeta sa jednom nepunom šoljom kristal šećera. Mutite dok se ne zgusne i dodajte 3 supene kašike kakaa. Nakon toga dodajte kašiku po kašiku u krem od maslaca, nastavite da mutite dok se ne sjedine dva krema.
Za to vreme, dok pravite krem, pečenu koru odlepite od papira, stavite na vlažnu gazu i uvijte u rolat da odstoji.
Namažite koru gotovim kremom, a po sredini stavite dve banane po dužini. Uvijte ponovo sladak rolat.
Rolat žirafa sa kremom od maslaca je odličan!