Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane Masline»Domaće marinirane masline

Domaće marinirane masline

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
641133322
Domaće marinirane masline
Fotografije: Diana Androva
1 / 4
07/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Da li ste do sada pravili marinirane masline, zato što mislimo da smo otkrili savrešen recept za njih"

Potrebni sastojci

  • masline - 400 - 500 g, kalamata
  • prva marinada
  • filtrirana voda - 4 šolje
  • himalajska so - 4 supene kašike ili keltska, ili nerafinisana morska so
  • druga marinada
  • maslinovo ulje - 3 supene kašiike, ekstra virgin, hladno
  • himalajska so - 1 kašičica ili keltska ili morska so
  • limun - sok 1/2 ili 1 limete
  • korijander - 2 supene kašike, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept vam je takođe potrebna duboka posuda i staglena tegla. Dobro operite masline tekućom vodom i od njih odvojite sve nečistoće, drške i listove.

Sipajte u odgovarajuću duboku posudu (šerpu, koficu itd.) i prelijte ih prvim delom marinade.

Pritiskajte posudu malom tacnom/poklopcem da se uverite da su sve masline potopljene. Ostavite ih tako na jedan dan, za to vreme menjajte salamuru 2-3 puta.

Na kraju dobro operite masline tekućom vodom. Izbušute ih viljuškom da se začine dobro, i bezo ih sipajte u staklenu teglu.

U dubokoj posudi pomešajte sve sastojke za drugu marinadu i dodajte masline u njih.

Dobro promešajte nekoliko minuta, nakon toga sipajte masline u odgovarajuću oosudu za čuvanje - ja koristim staklene tegle.

Biće potrebno još 20 dana da potpuno nestane gorčina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: