Način pripreme
Uz pomoć miksera umutite jaja zajedno sa šećerom i soli za pojačavanje ukusa. Sodu pomešajte sa kiselim mlekom. Kad se smesa aktivira, dodajte u jaja. Nastavite da mutite smesu.
Prosejte brašno u posudu u smsu od jaja i mleko. Mutite na niskoj brzini dok smesa ne postane homogena.
Oljuštite i očistite jabuke. Izrendajte krupnije. Sir izmrvite (ili izrendajte).
Dodajte ih u smesu. Promešajte. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode. Začinite vanilom i cimetom.
Uz pomoć četke namažite ravan tiganj, koji se ne lepi i sipajte po jednu kutlaču, razlvlačite smesu.
Nije potrebno da dodajete mast u smesu od palačinaka. Dovoljno je da namežete tiganj na 3-4 palačinke.
Gotove palačinke okrenite na tanjir i poklopite da se popare.