Način pripreme
Prvo pripremamo dresing. Kuvamo jaje oko 4-5 minuta - treba da bude malo rovito. Kad se skuva, oljuštimo ga i stavljamo u blender. U jaje dodajemo med, sok od limuna i maslinovo ulje. Sve pasiramo. Na kraju dodajemo so i sirće, pošto može da se desi da ne stavljamo celu količinu - to zavisi od ukusa. Gotov dresing ostavljamo u frižideru.
Zelenu salatu sečemo na duge ivice. Kuvamo jaja 7 minuta (nakon što voda provri). Oljuštimo krastavce i sečemo na kockice. Luk operemo i sitno isečemo, a paradajz takođe sečemo na kockice.
Kad skuvamo jaja, prelivamo hladnom vodom i ljuštimo. Nakon toga prvo sečemo na pola, nakon toga svaku polovinu na dva dela i ostavljamo sa strane.
Sve sastojke, bez jaja, stavljamo u duboku posudu i prelivamo dresingom. Nakon toga promešamo salatu trukom, zelenu salatu možemo izgnječiti, ali pazimo na drugo povrće.
Kad dobro promešamo salatu, odozgo poređamo jaja.
Salatu odmah serviramo, a hladan dersing čini da bude više prolećna i prazninka.