Pile sa rendanim krompirom u đuvečari

Pile sa rendanim krompirom u đuvečari
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
10/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
"Grešite ako mislite da je ovo još jedno pile sa krompirom - ovo je jedinstveno, odakle god da ga pogledaš"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operemo pileće batake i začinimo ih začinom za piletinu.

U tiganju na tihoj vatri sa svih strana propržimo dok ne dobiju braon boju. Luk sitno iseckamo, a krompir očistimo i izrenamo.

U posudi umutimo jaja sa svežim mlekom i kiselom pavlakom. Dodajemo i brašno. U rendani krompir dodajemo luk i peršun.

Promešamo i pomešamo sa jajima, mlekom i kiselom pavlakom.

Pripremamo glinenu posudu, namažemo je maslacem i sipamo gotovu smesu od krompira,

Na nju poređamo pržene pileće batake.

Stavljamo u rernu i pečemo na 180 stepeni dok ne budu gotovi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: