Gratin sa rendanim krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
09/11/2019
"Vazdušast, lagan i toliko ukusan - ovaj gratin ima sve šanse da se pretvori u naše omiljeno letnje jelo "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite krompir i narendajte ih na krupno rende. Ako vidite da se na dno posude izdvojila mutna (od skroba) tečnost, procedite je.

2. Iseckajte na sitno mladi luk zajedno sa percima i pomešajte sa rendanim krompirom. Promešajte smesu od povrća sa maslinovim uljem, malo soli i bibera i sipajte oko 2-3 šolje vode.

3. Rasporedite u posudu za pečenje i gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 15 minuta, nakon toga izvadite i namrvite unutra sir i ako je neophodno još malčice vode, tek toliko da krompir ne zagori i da se ne zalepi za posudu. Ne treba ni da se preterujemo sa vodom, da se ne pretvori u kašu.

4. Dopecite još 10 minuta i probajte - ako je narendan krompir postao krhak, nije previše omekšao, prelazimo na sledeći korak.

5. Umutite jaja sa dva, tri prstohvata soli i promešajte sa dve vrste mleka. Ovu smesu zgusnite sa oko 4-5 kašika brašna i prelijte gratin. Pecite dok korica ne postane zlatasto-braon.

6. Narendajte kačkavalj i njim pospite jelo. Vratite u rernu na kratko, dok se ne rastopi i takođe dok ne dobije prijatnu preplanulost.

7. Gotov gratin sa naredanim krompirom servirajte topao, posut svežim peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar