Musaka bez preliva sa rendanim krompirom

12/05/2019
"Ukusna i veoma brza musaka, a ako stvarno držite do preliva, niko vas neće sprečiti da ga napravite "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • mleveno meso - 250 g
  • ulje - 100 ml
  • šargarepa - 3 komada
  • paprike - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i sitno iseckamo luk. Stavljamo da se prži u tiganju sa ugrejanim uljem.

Očistimo paprike od semenki i dršku, operemo ih i isečemo sitno. Dodajemo ih u luk da se i oni proprže.

U šerpu sa vodom - 200 ml stavljamo mleveno meso da bi moglo da se pomeša.

Nakon što propžimo paprike i luk, dodajemo mleveno meso i kuvamo. Začinimo solju i alevom paprikom.

Oljuštimo i operemo krompir i šargarepu. Promešamo dobro da se pomešaju.

Dodajemo mleveno meso sa lukom i paprikama u krompir. Promešamo dobro da se pomešaju.

Stavljamo vodu, koliko da pokrije krompir i stavljamo u rernu na 200 stepeni i kuvamo dok ne bude gotovo /oko 25-30 minuta/.

Ako imamo želju, možemo napraviti preliv.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar