Pile sa krompirom

29/09/2017
"Ko može da odoli pozivu na ručak, kada je glavno jelo apetitno pečeno pile sa krompirom"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 886
  • Pregledi tokom meseca411
  • Pregledi tokom sedmice24
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo krompir na kolutove i odvojimo u duboku posudu sa vodom, da ne pocrni. Za to vreme isečemo luk i šargarepu. U dubokom tiganju ugrevamo maslac sa malo ulja ili maslinovog ulja i dodajemo iseckani luk i šargarepu.

Kad se proprže dodaje se i meso. Kad meso porumeni, stavljamo vodu i bujon, poklopimo i ostavimo da se krčka.

Kad se meso skuva, prebacujemo ga u pleh sa krompirom i dodajemo 1 šolju vode. Pokrivamo pleh folijom i stavljamo da se peče na 180 stepeni.

Bon apeti! :)

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar