Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pire»Mekani krompir pire

Mekani krompir pire

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Mekani krompir pire
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Evo ovako se pravi savršen krompir pire"

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 150 g
  • so - po ukusu
  • žumanca - 1 komad, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu i ostavite da provri. Za to vreme oljuštite i isecite krompir, operite ga dobro i stavite u vrelu vodu, posolite po ukusu i kuvajte dok ne omekša, oko 25 minuta.

Procedite krompir, stavite ga u posudu i uz pomoc ručne sprave za gnječenje izgnječite krompir. U njih postepeno dodajte maslac, isečen na komade (radite brzo i energično, da biste iskoristili toplinu krompira), mešajte dok se potpuno ne rastope.

Nakon toga mleko, treba da bude vrelo. Mikserom umutite pire, sipajte lagano vrelo mleko dok ne dobijete glatku i mekanu smesu.

Dodajte žumance, ali samo ako ste sigurni da je jaje sveže, a ako je potrebno dodajte još soli i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Mikserom umućeno pire bude idealno i mekano.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: