Mekani krompir pire

10/08/2018
"Evo ovako se pravi savršen krompir pire "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano847
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu i ostavite da provri. Za to vreme oljuštite i isecite krompir, operite ga dobro i stavite u vrelu vodu, posolite po ukusu i kuvajte dok ne omekša, oko 25 minuta.

Procedite krompir, stavite ga u posudu i uz pomoc ručne sprave za gnječenje izgnječite krompir. U njih postepeno dodajte maslac, isečen na komade (radite brzo i energično, da biste iskoristili toplinu krompira), mešajte dok se potpuno ne rastope.

Nakon toga mleko, treba da bude vrelo. Mikserom umutite pire, sipajte lagano vrelo mleko dok ne dobijete glatku i mekanu smesu.

Dodajte žumance, ali samo ako ste sigurni da je jaje sveže, a ako je potrebno dodajte još soli i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Mikserom umućeno pire bude idealno i mekano.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti